Wandelcoaching

In verband met Corona houden we ons aan de richtlijnen opgesteld door het RIVM.

Het individuele wandelcoaching-traject bestaat uit sessies van 2 uur. We gaan 1 op 1 aan de wandel in de prachtige natuur om ons heen. Wandelen in combinatie met ademhalingstechnieken, Mindfulness en NLP. Tijdens deze individuele coaching gaat alle aandacht naar jou. Of het nu om fysiek of emotioneel herstel gaat, om het focussen op nieuwe uitdagingen, door te bewegen in de buitenlucht pakken we beide kanten aan. Jouw doel bespreken we tijdens de vrijblijvende intake. Het programma dat je gaat volgen, wordt hierop afgestemd.

Verkort wandelcoachtraject: 3 sessies van 2 u. Tarief:€550,- ( excl. btw).            Tarief zakelijk op aanvraag.*

Standaard wandelcoachtraject: 6 sessies van 2 u. Tarief:€1150,- ( excl. btw).   Tarief zakelijk op aanvraag.*

Uitgebreid wandelcoachtraject: 10 sessies van 2 u. Tarief:€1850,- ( excl. btw). Tarief zakelijk op aanvraag.*

Nazorgsessie Wandelcoachtraject: Na het volgen van de 6 of 12 sessies van de individuele wandelcoaching is het mogelijk om maandelijks een nazorgsessie van 2 uur te volgen, om zo je doelen scherp te houden en in balans te blijven. Tarief:€150,- ( excl. btw). Tarief zakelijk op aanvraag.*

Introductiesessie: Het is mogelijk om een introductiesessie te boeken van 1 sessie van 2 uur. We gaan 1 op 1 op pad en zo ervaar je of mijn coaching past bij wat jij nodig hebt. Wanneer je zou willen is het mogelijk hierna het individuele wandelcoaching-traject te starten van 6 of 12 sessies. Tarief:€150,- ( excl. btw). Tarief zakelijk op aanvraag.

*Erkend NOBCO Coach. Als coach ben ik aangesloten bij de NOBCO, de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland. Daarnaast maak ik gebruik van de praktische online Coaching Monitor, om meer inzicht te krijgen in de effectiviteit van het coachtraject.

NIEUW!! Mindful Walk cursus Online

In verband met Corona houden we ons aan de richtlijnen opgesteld door het RIVM.

Om deze reden is er nu ook de 4 weekse MindfulWalk online groeps-cursus. Deze online cursus bestaat uit 4 weken van 2x 1/2 uur. Dus in de ochtend/avond de online-sessie waarin de oefeningen die je die dag gaat doen, worden uitgelegd en dan in de avond weer de nabespreek-sessie. Je kan dus op die dag zelf bepalen wanneer je naar buiten gaat om je cursus te doen.  Iedere week andere aandachtspunten. Buiten wandelen en ondertussen bezig zijn met ademhalingsoefeningen, een betere focus & concentratie en meer energie. Na elke sessie krijg je een uitgebreide mail met alle informatie en huiswerkopdrachten om zelf met het geleerde in je dagelijkse leven aan de slag te gaan. 

Tarief:
€145,-  met de mogelijkheid om later in het jaar aan te sluiten bij de live 5 weekse MindfulWalk cursus.

Mindful Walk 5 weekse groepscursus

Deze cursus in groepsverband is een 5-weekse cursus ( 5x 1,5u). Samen met anderen in groepsverband en toch gericht op jezelf.  Wanneer je dit liever hebt is er de mogelijkheid om deze 5 weekse cursus 1op1 te doen. Je maakt kennis met ademhalingstechnieken en de verschillende vormen van Mindfulness. Beide zorgen voor rust in je hoofd, een betere ademhaling en daarmee meer energie. Regelmatig zal ik cursussen inplannen.

Zie de agenda op Mindful Run.

De MindfulWalk 5-weekse cursus, welke in groepsverband gegeven wordt, is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan ontspanning, balans, plezier en beweging. Maar ook bij overspannenheid of burnout. Door te wandelen en dus letterlijk de (wellicht) eerste stap te zetten, leer je de techniek van een goede ademhaling en maak je kennis met Mindfulness, waar je in het dagelijks leven veel profijt van kan hebben. In groepsverband kan je meedoen, zonder dat je je verhaal hoeft te doen. Je komt in de groep tot jezelf. Wanneer je dit liever hebt is er de mogelijkheid om deze 5 weekse cursus 1op 1 te doen.

Mindful Walk & Zwanger

Ben je zwanger of net bevallen en wil je graag je conditie op peil houden en mentaal in balans zijn? Dan is de Mindful Walk & Zwanger iets voor jou. De cursus heeft vooral als doel om jou bewuster te leren ademen en om beter te worden in voelen. Want als je goed luistert naar je lichaam en je gaat stress uit de weg door het toepassen van Mindfulness technieken en een goede ademhaling, dan kan dit veel voordelen hebben voor je zwangerschap. Fysiek fit blijven, maar ook het leren omgaan met alle veranderingen in je lijf, hormonen etc.

Ik ga je in deze cursus niet leren ‘ puffen’. De cursus is echt gericht op hoe je zelf zo goed mogelijk in balans blijft wat vervolgens weer een positief effect heeft op je baby en je omgeving.

Als Mindful Walk-instructeur ben ik aangesloten bij Mindful Run Nederland en verzorg ik de Mindful Walk & Zwanger-cursussen in groepsverband in Haarlem en directe omgeving. De cursus duurt 5 weken, 1,5 uur per keer. Dit kan ook gevolgd worden als vervolg op een individueel traject.

Mindful Walk Verlies & Rouw 

Verlies & Rouw is niet alleen wanneer een partner of familielid/naaste wegvalt, maar ook wanneer iemand door ziekte dusdanig is veranderd dat diegene niet meer is zoals je hem/haar altijd kende. De persoon is er wellicht letterlijk nog wel, maar herkent je niet meer. Of de rollen zijn omgedraaid en verzorg jij als kind je ouder in plaats van dat de ouder voor jou zorgt.
Of je bent fulltime mantelzorger, waardoor er geen/minder tijd en ruimte meer is voor jezelf. Deze veranderingen kunnen veel van je vragen: enerzijds scherp  blijven op de zorg en alles daarom heen, en tegelijkertijd ook jouw energie/gezondheid en werk/familie/relatie in balans houden. Of het nu tijdelijk is of voor altijd, ook dit is verlies & rouw.

Hoe maak je nieuwe herinneringen waarbij een dierbare ontbreekt? Hoe ga je door na het verlies? Hoe creëer je een nieuw leven en ritme, waarmee je niet te kort doet aan (de herinnering van) de ander en ook niet aan je zelf. Hoe combineer je mantelzorg met jouw eigen ik?

Tijdens de Mindful Walk gaan we samen die eerste stap zetten om weer in balans te komen en deze ook te behouden. Stapje voor stapje al wandelend in balans, waarbij er meer rust zal komen, meer ruimte voor jezelf en met meer energie. Een combinatie van Mindfulness, ademhalingstechnieken en wandelen. Letterlijk op adem komen.

Een afwisseling van wandelen in de natuur in rust en stilte met ruimte voor jouw persoonlijke verhaal. Aansluiten in een groep of juist alleen samen met mij, wekelijks of in een andere frequentie, alles is goed daarin. Ik bied maatwerk passend bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Clinics & Fullmoon Mindful Silent walk

Regelmatig organiseer ik clinics voor bedrijven, evenals de Fullmoon Mindful Silent walk. Een wandeling van 1,5 uur met een groep mensen tijdens volle maan in stilte met afwisselende oefeningen.

Heb je interesse in een 5-weekse Mindful Walk-cursus, maar liever niet in groepsverband? 1 op 1 is dit ook mogelijk.

Tarieven

Clinic of Silent Walk:€15,-

5-weekse cursus: €95,- ( minimaal 4, maximaal 8 deelnemers)

5-weekse cursus individueel: €375,-

4 weekse online cursus:€145,-

Vergoeding van Mindful Run Wandelcoaching

Wordt Mindful Run Wandelcoaching vergoed?

Overweeg je om een coaching traject in te gaan? Dan hoeft dat nog niet te betekenen dat je ook alles zelf hoeft te betalen. Naast het mogelijke voordeel van de aftrekbare particuliere (studie)kosten bij jouw belastingaangifte, kun je ook via diverse instanties voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komen. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, kun je jouw verzoek bijvoorbeeld voorleggen bij de volgende instanties:

Werkgever — Veel bedrijven hebben vaak een budget gereserveerd voor opleidingskosten en persoonlijke en/of professionele ontwikkeling (talentmanagement, communicatieve vaardigheden, stressreductie, grenzen stellen, acquisitietraining, conflictmanagement, duurzame inzetbaarheid) van de werknemers. Overleg met jouw leidinggevende in hoeverre de organisatie een professioneel coachtraject hier ook onder vindt vallen. De kans is groot dat het bedrijf de kosten volledig op zich neemt.

Of ga een gesprek aan met de Arbodienst van het bedrijf. In het kader van Wet Verbetering Poortwachter werkt een bedrijf na overleg met de bedrijfsarts vaak graag mee. Zeker als het gaat om zaken als burn-out preventie, langdurig ziekteverzuim of een re-integratietraject. Vraag het gerust even na. De declaratie wordt dan ter betaling naar de werkgever gestuurd. De inhoud van het traject blijft tussen ons.

Aftrekbaar voor Ondernemers / ZZP  —  Als Ondernemer of officieel geregistreerde ZZP  kun je zakelijke coaching aftrekken bij de belasting. De kosten vallen binnen de post ondernemerskosten. Voor Ondernemers en ZZP zijn de tarieven aftrekbaar voor de IB en de omzetbelasting (21%) is terug te vorderen bij de Belastingdienst.

PGB— Leef je op dit moment met een persoonsgebonden budget? Dan kun je de kosten, onder bepaalde voorwaarden, vergoed krijgen via het PGB.

UWV—Ben je op dit moment werkeloos en ontvang je een uitkering? Informeer dan bij de uitkeringsinstantie (UWV) naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van jouw herstel en re-integratie. Via een individuele re-integratie overeenkomst reserveert het UWV een budget om coaching geheel of gedeeltelijk te betalen.

Zorgzekering  — De coaching van Mindful Run behoort niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Afhankelijk van het soort polis kan het zijn dat dit soort kosten wel opgenomen zijn in het aanvullende pakket. Informeer bij jouw ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden. Zorg & Zekerheid vergoedt per 2018 50% van de 5weekse cursus .

Fontys Hogeschool

Medewerkers van Fontys Hogeschool krijgen een gedeeltelijke vergoeding voor hun deelname aan de 5-wekelijkse MindfulwalkCursus. Het personeelsnummer van de deelnemer is daarvoor nodig om te vermelden op het aanmeldformulier.

Delen: