Wandelcoaching

Het individuele wandelcoaching-traject bestaat uit sessies van 2 uur. We gaan 1 op 1 aan de wandel in de prachtige natuur om ons heen. Wandelen in combinatie met ademhalingstechnieken, Mindfulness en NLP. Tijdens deze individuele coaching gaat alle aandacht naar jou. Of het nu om fysiek of emotioneel herstel gaat, om het focussen op nieuwe uitdagingen, door te bewegen in de buitenlucht pakken we beide kanten aan. Jouw doel bespreken we tijdens het kennismakingsgesprek in de eerste sessie. Het programma dat je gaat volgen, wordt hierop afgestemd.

Verkort wandelcoachtraject:        3 sessies van 2 u. Tarief:€550,-                  Tarief zakelijk op aanvraag.*

Standaard wandelcoachtraject:  6 sessies van 2 u. Tarief:€1100,-                  Tarief zakelijk op aanvraag.*

Uitgebreid wandelcoachtraject: 12 sessies van 2 u. Tarief:€2200,-               Tarief zakelijk op aanvraag.*

Nazorgsessie Wandelcoachtraject: Na het volgen van de 6 of 12 sessies van de individuele wandelcoaching is het mogelijk om 1-2 maandelijks een nazorgsessie van 1,5  uur te volgen, om zo je doelen scherp te houden en in balans te blijven. Tarief:€150,- per sessie. Tarief zakelijk op aanvraag.*

Check-in-sessie: Wellicht heb je geen traject nodig en is je behoefte om samen te sparren om de puntjes op de i te zetten. Dan is het mogelijk om een Check-in-sessie te boeken van 1,5 uur. We gaan 1 op 1 op pad. Wanneer je zou willen is het mogelijk hierna het individuele wandelcoaching-traject te starten van 3, 6 of 12 sessies. Tarief:€150,-                       Tarief zakelijk op aanvraag.*

*NOBCO gecertificeerde coachopleiding bij ICM in 2023 afgerond. Als coach zit ik in de laatste fase voor de certificering om mijzelf aan te sluiten bij de NOBCO, de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland.

Walk About You -cursus

Tijdens deze 1 op 1 cursus maak je kennis met ademhalingstechnieken en de verschillende vormen van Mindfulness. Rust in je hoofd ,een betere focus en daarmee meer energie. 5 weken lang gaan we 1,5 u de natuur in. Op een vaste dag in de week of aangepast naar wat voor jou past.

Walk About You: Verlies & Rouw 

Van Verlies & Rouw is niet alleen  sprake wanneer een partner of familielid/naaste wegvalt. Ook wanneer iemand door ziekte dusdanig is veranderd dat diegene niet meer is zoals je hem/haar altijd kende. De persoon is er wellicht letterlijk nog wel, maar herkent je niet meer.

Of de rollen zijn omgedraaid en verzorg jij als kind je ouder in plaats van dat de ouder voor jou zorgt.

Of je bent fulltime mantelzorger, waardoor er geen/minder tijd en ruimte meer is voor jezelf. Deze veranderingen kunnen veel van je vragen: enerzijds scherp blijven op de zorg en alles daar omheen, en tegelijkertijd ook jouw energie/gezondheid en werk/familie/relatie in balans houden. Of het nu tijdelijk is of voor altijd, ook dit is verlies & rouw.

Hoe maak je nieuwe herinneringen waarbij een dierbare ontbreekt? Hoe ga je door na het verlies? Hoe creëer je een nieuw leven en ritme, waarmee je (de herinnering van) de ander niet te kort doet en jezelf ook niet?  Hoe combineer je mantelzorg met jouw eigen ik?

Tijdens de Walk About You cursus gaan we samen die eerste stap zetten om weer in balans te komen en deze ook te behouden. Stapje voor stapje al wandelend in balans, waarbij er meer rust zal komen, meer ruimte voor jezelf en met meer energie. Een combinatie van Mindfulness, ademhalingstechnieken en wandelen. Letterlijk op adem komen.

Clinics & Fullmoon Mindful Silent walk

Regelmatig organiseer ik clinics voor bedrijven, evenals de Fullmoon Mindful Silent walk. Een wandeling van 1,5 uur met een groep mensen tijdens volle maan in stilte met afwisselende oefeningen.

Tarieven

Clinic of Silent Walk:€19,- *p.p.

5-weekse Walk about you cursus individueel: €450,- *

5 weekse Mindful Walk (groepscursus met minimaal 6 deelnemers, 5 x 1,5 u ) :€129,-p.p. *

5 weekse Mindful Walk cursus individueel :€450,-*

(Tarief zakelijk op aanvraag.*)

 

 

 

 

Vergoeding van  Wandelcoaching

Wordt Wandelcoaching vergoed?

Overweeg je om een coaching traject in te gaan? Dan hoeft dat nog niet te betekenen dat je ook alles zelf hoeft te betalen. Naast het mogelijke voordeel van de aftrekbare particuliere (studie)kosten bij jouw belastingaangifte, kun je ook via diverse instanties voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komen. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, kun je jouw verzoek bijvoorbeeld voorleggen bij de volgende instanties:

Werkgever — Veel bedrijven hebben vaak een budget gereserveerd voor opleidingskosten en persoonlijke en/of professionele ontwikkeling (talentmanagement, communicatieve vaardigheden, stressreductie, grenzen stellen, acquisitietraining, conflictmanagement, duurzame inzetbaarheid) van de werknemers. Overleg met jouw leidinggevende in hoeverre de organisatie een professioneel coachtraject hier ook onder vindt vallen. De kans is groot dat het bedrijf de kosten volledig op zich neemt.

Of ga een gesprek aan met de Arbodienst van het bedrijf. In het kader van Wet Verbetering Poortwachter werkt een bedrijf na overleg met de bedrijfsarts vaak graag mee. Zeker als het gaat om zaken als burn-out preventie, langdurig ziekteverzuim of een re-integratietraject. Vraag het gerust even na. De declaratie wordt dan ter betaling naar de werkgever gestuurd. De inhoud van het traject blijft tussen ons.

Aftrekbaar voor Ondernemers / ZZP  —  Als Ondernemer of officieel geregistreerde ZZP  kun je zakelijke coaching aftrekken bij de belasting. De kosten vallen binnen de post ondernemerskosten. Voor Ondernemers en ZZP zijn de tarieven aftrekbaar voor de IB en de omzetbelasting (21%) is terug te vorderen bij de Belastingdienst.

PGB— Leef je op dit moment met een persoonsgebonden budget? Dan kun je de kosten, onder bepaalde voorwaarden, vergoed krijgen via het PGB.

UWV—Ben je op dit moment werkeloos en ontvang je een uitkering? Informeer dan bij de uitkeringsinstantie (UWV) naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van jouw herstel en re-integratie. Via een individuele re-integratie overeenkomst reserveert het UWV een budget om coaching geheel of gedeeltelijk te betalen.

Zorgzekering  — De wandelcoaching  behoort helaas nog niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Afhankelijk van het soort polis kan het zijn dat dit soort kosten ( voor een deel) wel opgenomen zijn in het aanvullende pakket. Informeer bij jouw ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is lekker-bezig-app.png De “lekker bezig” app van Centraal beheer Apeldoorn stelt medewerkers van  diverse bedrijven in staat om wandelcoaching ( 3 sessies van 1,5 u) en individuele MindfulWalk cursus ( 3 sessies van 75 minuten) te volgen. De werkgever kan dit aanvragen via info@mindfulrun.nl onder vermelding van Wandelcoaching/ Mindfulwalkcursus met Brigit van den Hondel. Met deze vermelding komt de aanvraag weer bij mij en neem ik contact met je op.

Delen: