Wandelcoach Brigit

Mijn naam is Brigit van den Hondel. Ik ben Wandelcoach in Haarlem en omgeving en tegenwoordig ook op Texel. Mijn achtergrond is verpleegkundige/arbeidsdeskundige.
In 1994 ben ik afgestudeerd aan de HBO-Verpleegkunde in Rotterdam. Ik heb tot 2002 in alle vakgebieden van de gezondheidszorg gewerkt, als oproepkracht, nachthoofd, maar ook vast in dienst. Tevens heb ik in die periode de opleiding HBO-Pedagogiek (teacher/trainer Pedagogy)afgerond en spreekuren gedraaid gericht op gezinnen die vastliepen. Ik coachte op gedragsverandering van de ouders richting de kinderen en was een schakel tussen het gezin en instanties. Ik was onderdeel van een multidisciplinair overleg( Plan van herstel), waarbij ook de politie, jeugdgezondheidszorg, de buurt moeders en vaders en de Raad waren aangesloten.

In 2002 ben ik gestart als arbeidsdeskundige bij het UWV en verschillende arbodiensten en heb daar gewerkt als arbeidsdeskundige, verzuimbegeleider en burnout-en reintegratiecoach.

In 2007 ben ik weer terug gegaan in het verpleegkundig werkveld, omdat ik de directe zorg, het directe contact om mensen verder te helpen erg miste in mijn werk. Ik heb de POH opleiding gevolgd en zelfstandig spreekuren gedraaid waarbij de nadruk lag op gedragsverandering bij patiënten met diabetes, COPD en hart&vaatziekten.

In 2009 ben ik als ZZP gestart en kon ik zowel patiëntenzorg als reintegratiewerkzaamheden combineren. Eindelijk kon ik combineren wat ik zo leuk vind en waar ik energie van kreeg!

Tevens ben ik dat jaar gestart als leefstijlcoach bij Herbalife. Als onafhankelijk member help ik mensen hun gezondheid te verbeteren. Nog steeds een mooi avontuur met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

In 2012 ben ik de opleiding Sience of Mind gaan volgen. De filosofie van Louise Hay is hierin centraal.

In februari 2014 ben ik als Wandelcoach gestart en bied ik coachingstrajecten aan in de buitenlucht gericht op ( preventie van) Burn-out (-klachten) en Bore-out (-klachten). Dit doe ik naast mijn part-time functie als verpleegkundige bij de GGD.

Als coach ben ik bezig met de certificering om mij aan te sluiten bij de NOBCO ( Nederlandse orde van beroepscoaches), de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland.

Iets terugdoen

Omdat ik zoveel mooie dingen meemaak tijdens het coachen en ook veel leer over mijzelf door de spiegel van anderen, is het voor mij niet meer dan normaal om iets terug te doen.

Naast de jaarlijkse Egmond Wandelmarathon tegen Reuma en e 4 daagse lopen van Haarlem en van Alkmaar ga ik komend jaar op 20-1-2020 de sponsorwandeling Blue Monday Run Haarlem organiseren in samenwerking met de stichting Mind.
Mind: Een mooie organisatie die zich inzet om mensen die een depressie hebben op te vangen en verder te helpen in begeleiding en alles wat er bij komt kijken. dit doel raakt mij persoonlijk, zie ook mijn blog hierover.

In 2020 heb ik gratis workshops aangeboden aan mijn collega`s, medewerkers in de zorg en mantelzorgers. Dit om hen te bedanken voor hun inzet tijdens covid-19.

Positieve energie door buiten te bewegen

Als wandelcoach ben ik er voor jou om met je mee op pad te gaan de natuur in om zo letterlijk die eerste stap te zetten. Positieve energie door buiten te bewegen zal je helpen datgene aan te gaan wat nu in de weg staat om weer volop in het leven te kunnen staan. Als wandelcoach werk ik als volgt: bewegen in de buitenlucht zonder prestatiedruk in combinatie met ademhalingstechnieken en oefeningen op basis van Mindfulness en NLP.

Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek gaat alle aandacht 6 weken lang naar jou. Of het nu om fysiek of emotioneel herstel gaat, of het focussen op nieuwe uitdagingen, door te bewegen in de buitenlucht pakken we beide kanten aan.

Delen: