Wandelcoach Brigit

Mijn naam is Brigit van den Hondel. Ik ben Wandelcoach in Haarlem en omgeving en tegenwoordig ook op Texel. Mijn achtergrond is verpleegkundige/arbeidsdeskundige en coach.
In 1994 ben ik afgestudeerd aan de HBO-Verpleegkunde in Rotterdam. Ik heb tot 2002 in verschillende vakgebieden van de gezondheidszorg gewerkt, als oproepkracht, nachthoofd en in vaste dienst. Tevens heb ik in die periode de opleiding HBO-Pedagogiek (teacher/trainer Pedagogy) afgerond.

In 2002 ben ik gestart als arbeidsdeskundige bij het UWV en verschillende arbodiensten en heb daar gewerkt als arbeidsdeskundige, verzuimbegeleider en burnout-en reintegratiecoach.

In 2007 ben ik weer terug gegaan in het verpleegkundig werkveld, omdat ik de directe zorg, het directe contact om mensen verder te helpen erg miste in mijn werk.

In 2009 ben ik als ZZP gestart en kon ik zowel patiëntenzorg als reintegratiewerkzaamheden combineren. Eindelijk kon ik combineren wat ik zo leuk vind en waar ik energie van kreeg!

In februari 2014 ben ik als Wandelcoach gestart en bied ik coachingstrajecten aan in de buitenlucht gericht op ( preventie van) Burn-out (-klachten) en Bore-out (-klachten). Dit doe ik naast mijn part-time functie als verpleegkundige.

In 2017 heb ik bij MindfulRun zowel de wandelcoachopleiding gevolgd als de Mindful walk instructeursopleiding.

Als coach ben ik bezig met de certificering om mij aan te sluiten bij de NOBCO ( Nederlandse orde van beroepscoaches), de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland. Ik heb daarvoor bij ICM de NOBCO-gecertificeerde coachpractitioner opleiding gevolgd en afgerond in 2023

Iets terugdoen

Omdat ik zoveel mooie dingen meemaak tijdens het coachen en ook veel leer over mijzelf door de spiegel van anderen, is het voor mij niet meer dan normaal om iets terug te doen.

Naast de jaarlijkse Egmond Wandelmarathon tegen Reuma en e 4 daagse lopen van Haarlem en van Alkmaar ga ik komend jaar op 20-1-2020 de sponsorwandeling Blue Monday Run Haarlem organiseren in samenwerking met de stichting Mind.
Mind: Een mooie organisatie die zich inzet om mensen die een depressie hebben op te vangen en verder te helpen in begeleiding en alles wat er bij komt kijken. dit doel raakt mij persoonlijk, zie ook mijn blog hierover.

In 2020 heb ik gratis workshops aangeboden aan mijn collega`s, medewerkers in de zorg en mantelzorgers. Dit om hen te bedanken voor hun inzet tijdens covid-19.

Positieve energie door buiten te bewegen

Als wandelcoach ben ik er voor jou om met je mee op pad te gaan de natuur in om zo letterlijk die eerste stap te zetten. Positieve energie door buiten te bewegen zal je helpen datgene aan te gaan wat nu in de weg staat om weer volop in het leven te kunnen staan. Als wandelcoach werk ik als volgt: bewegen in de buitenlucht zonder prestatiedruk in combinatie met ademhalingstechnieken en oefeningen op basis van Mindfulness en NLP.

Na een kennismakingsgesprek in de eerste sessie gaat alle aandacht 3-6 weken lang naar jou. Of het nu om fysiek of emotioneel herstel gaat, of het focussen op nieuwe uitdagingen, door te bewegen in de buitenlucht pakken we beide kanten aan.

Delen: