Vandaag heb ik een persbericht gemaakt voor de clinics die ik vanuit Mindfulrun Nederland ga aanbieden. Zoals jullie vast wel weten, werk ik zelf ook in de zorg. Ik ben onderdeel van het Corona team bij de GGD en werk in de palliatieve thuiszorg. Veel mensen denken dat Corona nu zo goed als klaar is en gaan weer door met hun leven van voor Corona. Echter de groep zorgmedewerkers die zich meer dan volledig heeft ingezet om de zieke patiënten te verzorgen is nog niet op adem gekomen. Sterker nog, veel hebben moeheidsklachten en concentratieproblemen. Als je een “korte”crisis hebt, zet je je schouders eronder en ga je aan het werk. Wanneer dit te lang duurt, onvoorspelbaar is en dus elk uur anders dan verwacht en wanneer er ook geen uitzicht is op een einde , kan je dit niet meer op adrenaline en een goed karakter doen. Het vraagt teveel van je lichaam.

Niet alleen voor zorgmedewerkers, maar ook iedereen die daaromheen zit, van schoonmaker, tot labmedewerker, van ondersteunende diensten, verkeersregelaars, bemonsteraars tot aan het bed. Heel veel mensen hebben het zwaar gehad en ondervinden daar nu nog last van.

Daarnaast is er nog een grote groep mensen hard aan het werk om het virus onder controle te houden, voor zover dat kan met een onvoorspelbaar virus als Corona.

Ik zelf ervaar ook de gevolgen en dan heb ik niet eens op een IC gewerkt. Slecht slapen met het gevoel dat ik continu aan sta, iets wat ik van collega`s ook hoor. de onzekerheid is wel weg. dit kwam doordat het zo’n onvoorspelbaar virus is, dat elk uur. elke dag protocollen en inzichten veranderden en dat veel vroeg van het omschakelen en flexibiliteit. Wanneer ik de Mindfulwalk cursus geef, doe ik de oefeningen altijd mee en ervaar ik meer energie, een heldere focus en meer rust. En wat gaaf om dit aan mijn collega-zorgmedewerkers te kunnen geven. En aan iedereen die met Corona bezig is (geweest).

Ik organiseer op 31 augustus( 20:00-21:30), 1 september ( 11:00-12:30) en 2 september ( 11:00-12:30) 3 gratis clinics voor max 8 personen per groep. Bij meer belangstelling zal ik deze data uitbreiden.

Aanmelden kan via deze site of brigitvandenhondel@gmail.com

Hieronder het persbericht:

Mindful Run Haarlem geeft Mindful Walk clinics cadeau aan zorgmedewerkers en mantelzorgers

Haarlem – Mindful Run Haarlem geeft in de maand augustus en september  MindfulWalk clinics cadeau aan zorgmedewerkers en mantelzorgers, die zich tijdens de coronatijd hebben ingezet. Zorgmedewerkers en mantelzorgers hadden het heel erg druk. Ze zijn druk bezig om het virus onder controle te houden. Ondanks het verhoogde risico om zelf besmet te raken door het Corona-virus, zorgden zij voor onze zieken. Hoog tijd om deze zorghelden te bedanken.

Mindful Run cursussen in bizarre tijden

Mindful Run instructeur en wandelcoach Brigit van den Hondel uit Haarlem, zelf verpleegkundige, ondervond aan den lijve hoeveel impact Corona heeft. “Aan de ene kant zaten veel mensen thuis en konden geen kant op. Terwijl de andere helft zich een slag in de rondte werkte en dat in een aantal vakgebieden nog steeds doet. Juist voor de groep zorgmedewerkers en mantelzorgers zijn deze MindfulWalk clinics bedoeld.

Bedankt!

Brigit wil haar collega`s in de zorg graag op een passende manier bedanken. En ook ondersteuning bieden aan diegene die nog steeds keihard aan het werk zijn om het virus onder controle te houden.

“Tijdens een MindfulWalk clinic doen we mindfulness-oefeningen en focussen we op de ademhaling en zintuigen. Het resultaat is minder stress, een betere focus en meer energie. Precies datgene wat onze zorghelden nodig hebben na een hectische periode vol onzekerheid en werkdruk. En wat collega`s die nog steeds druk bezig zijn kunnen gebruiken. Even stilstaan en tot jezelf komen en genieten van het moment en de omgeving. Dat is de boodschap die we willen geven namens de algehele Mindful Run Nederland organisatie.”

Landelijke bezetting

Het Mindful Run concept is ontwikkeld door Martijn Mensink, eigenaar Mindful Run Nederland. In Nederland zijn ca. 220 instructeurs actief die de 5-weekse cursussen verzorgen met hardlopen (Mindful Run cursus), wandelen (Mindful Walk cursus) en een cursus voor zwangere of net bevallen vrouw (Mindful Run/Walk & Zwanger). En ruim 275 wandelcoaches die werken volgens de Mindful Run (MFR) wandelcoachmethode. Brigit van den Hondel geeft MindfulWalk clinics in Haarlem. Aanmelden voor een clinic kan via Mindfulrunhaarlem@gmail.com of via de website www.wandelcoachbrigit.nl

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *