Vandaag heb ik een persbericht gemaakt voor de clinics die ik ga aanbieden. Zoals jullie vast wel weten, werk ik zelf ook in de zorg. Ik ben onderdeel van het Corona team bij de GGD en werk in de palliatieve thuiszorg. Veel mensen denken dat Corona nu zo goed als klaar is en gaan weer door met hun leven van voor Corona. Echter de groep zorgmedewerkers die zich meer dan volledig heeft ingezet om de zieke patiënten te verzorgen is nog niet op adem gekomen. Sterker nog, veel hebben moeheidsklachten en concentratieproblemen. Als je een “korte”crisis hebt, zet je je schouders eronder en ga je aan het werk. Wanneer dit te lang duurt, onvoorspelbaar is en dus elk uur anders dan verwacht en wanneer er ook geen uitzicht is op een einde , kan je dit niet meer op adrenaline en een goed karakter doen. Het vraagt teveel van je lichaam.

Niet alleen voor zorgmedewerkers, maar ook iedereen die daaromheen zit, van schoonmaker, tot labmedewerker, van ondersteunende diensten, verkeersregelaars, bemonsteraars tot aan het bed. Heel veel mensen hebben het zwaar gehad en ondervinden daar nu nog last van.

Daarnaast is er nog een grote groep mensen hard aan het werk om het virus onder controle te houden, voor zover dat kan met een onvoorspelbaar virus als Corona.

Ik zelf ervaar ook de gevolgen en dan heb ik niet eens op een IC gewerkt. Slecht slapen met het gevoel dat ik continu aan sta, iets wat ik van collega`s ook hoor. de onzekerheid is wel weg. dit kwam doordat het zo’n onvoorspelbaar virus is, dat elk uur. elke dag protocollen en inzichten veranderden en dat veel vroeg van het omschakelen en flexibiliteit. Bij elke cursus doe ik de oefeningen altijd mee en ervaar ik meer energie, een heldere focus en meer rust. En wat gaaf om dit aan mijn collega-zorgmedewerkers te kunnen geven. En aan iedereen die met Corona bezig is (geweest).

Ik organiseer op 31 augustus( 20:00-21:30), 1 september ( 11:00-12:30) en 2 september ( 11:00-12:30) 3 gratis clinics voor max 8 personen per groep. Bij meer belangstelling zal ik deze data uitbreiden.

Aanmelden kan via deze site of brigitvandenhondel@gmail.com

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *