Wandelcoaching

Als Wandelcoach werk ik als volgt: Bewegen in de buitenlucht zonder prestatiedruk in combinatie met ademhalingstechnieken en oefeningen op basis van Mindfulness en NLP. Tijdens deze individuele coaching van 3-6-12 weken lang gaat alle aandacht naar jou. Of het nu om fysiek of emotioneel herstel gaat, of het focussen op nieuwe uitdagingen, door te bewegen in de buitenlucht pakken we beide kanten aan. Maatwerk dus. Dat is in het kort waar het bij mij om draait.
Resultaten zijn te vinden in het krijgen van een positief zelfbeeld, gezonde ademhaling en een ontspannen lichaamshouding. Naast de juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam, om gewenste keuzes te maken.

Bewegen

Bewegen in de natuur is een doeltreffende manier om te zorgen voor een betere balans tussen werk en privéleven. Bewegen in de natuur geeft energie, een leeg hoofd en daarmee ook ruimte om vaste denkpatronen en gewoonten los te laten.
Door weken lang regelmatig te wandelen, verbeteren we jouw manier van bewegen. Letterlijk en figuurlijk. Geen druk, geen doelen van zoveel kilometer lopen of snelheid, het gaat erom dat je in beweging bent en je bewust wordt van jezelf. De aanpak is dus meer dan een rondje wandelen. En daarom ook geschikt voor iedereen.

Mindfulness

Tijdens de verschillende activiteiten zullen we onze aandacht vestigen op wat wij op dat moment ervaren. Met een open blik, zonder goed of fout, zonder oordeel. Hierdoor zal je de rust gaan vinden en ruimte kunnen maken voor nieuwe ideeën, inzichten en gevoelens. Het is niet zweverig, maar vooral met beide benen (letterlijk)op de grond. De weg van je hoofd naar je hart met de ademhaling als verbindende factor, werkt bevrijdend, verfrissend en gooit je toekomst open!

Bewust ademhalen

Ademhalen is iets wat je onbewust doet.  Tijdens de coaching leer je bewust te ademen. Door te leren minder zuurstof in te ademen wordt de verhouding tussen zuurstof en kooldioxine veranderd en wordt het kooldioxidegehalte relatief hoger. Dit zorgt ervoor dat de zuurstof die je inademt beter getransporteerd wordt naar de organen. Hierdoor wordt de zuurstof efficiënter opgenomen in je lichaam. Het lijkt simpel en dat is het ook. Bewust ademhalen is de sleutel om ons stressniveau en veel andere aspecten van onze gezondheid beter te regelen. Als de we tijd nemen om goed te adem te halen en te ontspannen, zijn we een stuk beter bestand tegen de toenemende snelheid van het leven van nu.

NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Met NLP leer je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je het gebruiken om je beter te leren voelen, om beoordelende negatieve gedachten te neutraliseren en om te zetten in positieve gevoelens. En omdat NLP puur met doen en ervaren te maken heeft, is effect al snel merkbaar.

Natuur

Bewegen in de buitenlucht maakt dat we ons los kunnen maken van vaste denkpatronen en gewoontes. Genieten van de prachtige natuur om ons heen, terwijl je jezelf leert focussen op je ademhaling en het ‘hier en nu’. Wanneer je verder bent in de coaching  kun je zelfs in een drukke stad of op een treinstation volledig tot rust komen.

Delen: