Hulpverleners zoals huisartsen, fysiotherapeuten, bedrijfsartsen en psychologen geven tijdens een bepaalde fase van een therapie of revalidatie vaak het advies om regelmatig naar buiten te gaan en te bewegen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat bewegen een stof aanmaakt in de hersenen wat er voor zorgt dat je je goed voelt. Echter alleen op pad gaan kan een grote drempel zijn waar zonder hulp niet altijd overheen gestapt kan worden. Als wandelcoach ben ik er voor je om met je mee op pad te gaan om zo letterlijk die eerste stap te zetten en de drempel over te stappen. Uiteraard houd ik daarbij altijd rekening met de door de behandelend arts gestelde voorwaarden.

Positieve wending

Bewegen heeft een bewezen positieve uitwerking op zowel lichaam als geest. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij fysieke en mentale problemen lichaamsbeweging vroeg of laat onderdeel uit gaat maken van de therapie. “Ga dagelijks maar een rondje buiten lopen, want dan voel je je beter” is dan na afloop van een traject bij een fysiotherapeut, psycholoog of bedrijfsarts een veel voorkomend advies.

Bewegen in de natuur

Als wandelcoach ga ik 3-6 weken lang met jou op pad de natuur in. Daarnaast staan we tijdens de wandelingen soms letterlijk stil en doen we oefeningen die aansluiten bij jouw coachvraag.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het bewegen in de buitenlucht in combinatie met ademhalingstechnieken, Mindfulness en NLP onderdeel uit gaat maken van jouw dagelijks leven. Door de herhaling en continuïteit en de tools die je mee krijgt gaandeweg het traject, zal je de behoefte gaan voelen om naar buiten te blijven gaan. Tevens zal je beter om kunnen gaan met stressvolle situaties. Ook zul je lastige situaties niet uit de weg gaan. je gaat je valkuilen sneller herkennen, je grenzen beter aangeven waarmee je de kans op een terugval verkleint.

Tijdens of na behandeling bij:

  • Fysiotherapeut
  • Psycholoog
  • Bedrijfsarts

Geschikt voor:

  • Revalidatie
  • Voorkomen terugval
  • Ondersteuning behandeling
  • Voorkoming langdurig verzuim

Delen: