Op 7 oktober was ik aanwezig bij een verdiepingscursus kijkende naar de wandelcoachingsoefeningen. Heerlijk om mijn bekende en weer nieuwe collega`s vanuit Nederland en België te zien.wat ik vooral merkte bij mijzelf is dat het weer een bevestiging was dat wandelcoaching is wat ik wil doen. Ik heb in het verleden veel opleidingen gedaan zoals HBO-Verpleegkundige, HBO-Pedagogiek( Teacher-trainer), Arbeidsdeskundige ,Verzuim & Reintegratieconsulent, Praktijkondersteuner voor huisartsen, Reizigersverpleegkundige, Lifestylecoach, Intuïtieve masseur en Reiki I. Tevens ook interne specialisaties behaald. Alleen ik miste in elke setting de vrijheid om naar buiten te gaan en om per keer te bekijken wat nodig was. Dat kan ook niet anders omdat dit beroepen zijn waarbij je vaak volgens protocol werkt. Mensen coachen om zichzelf een andere leefstijl aan te leren, mensen coachen bij het behalen van hun doelen, dit komt toch in elk werkgebied weer terug.
Tijdens de verdiepingscursus kreeg ik weer de bevestiging dat ik een bijdrage kan leveren en het verschil kan maken.
Herken je dat, dat mensen om je heen , die je niet kennen, je aan het twijfelen brengen over iets waarvan je weet dat dat je ding is en dat je er goed in bent. Nog net niet de woorden:”jij bent niet goed”, maar zo voelt het dan wel even. Doordat ik zo veel heb gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling ( en dit blijf doen!) kan ik zien dat er dan oud zeer naar boven komt. En ook dat deze opmerking niets met mij te maken heeft, maar met de angst en onzekerheid van de ander. Want waarom zou je zo gericht op de persoon naar doen tegen iemand die je niet kent? Het brengt alleen maar negatieve energie de wereld in en ik betwijfel of het jezelf goed doet. Wanneer ik bij mij in de straat loop, groet ik de mensen die ik tegen kom. Ik doe dat ook bij mensen die mij aankijken, ook al ken ik ze niet. Wieweet ben ik die dag wel de enige geweest die gedag zei tegen die persoon, de enige die glimlachte naar deze persoon die dag of die week. En wieweet zegt deze persoon weer gedag tegen iemand anders. Zo kan je de wereld een beetje mooier maken, ook achter de voordeur.
Dit geef ik ook altijd mee aan mijn coachees en deelnemers van de cursussen. Je weet nooit wat jouw acties voor invloed hebben op een ander. En dan toch liever vanuit een positieve setting dan een andere. hoe was het ook alweer, wie goed doet..!

Ik ben mij aan het verdiepen in het aanbod van opleidingen voor Wandelcoach. Niet omdat ik het nodig heb, maar altijd weer fijn om de verdieping te maken en weer te leren. zo en nu lekker naar buiten op mijn vrije dag. mijn jas en wandelschoenen zijn weer droog na alle regenbuien van afgelopen weekend. Een mooie dag vandaag! Inclusief de vriendelijke glimlach naar de mensen om je heen!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *