Bijzonder toch hoe ik nu met Puck anders kijk naar bijvoorbeeld het weer, slapen, drukte etc. Ik zie een struikje en voor haar is het een oerwoud.
Ik zie dat t gaat hagelen en zij kijkt er naar van wat is dit nou. Ik ben een avondmens en altijd moeite met opstaan en nu sta ik bij t eerste blafje bij haar bench en geniet van haar gewiebel van blijdschap om mij te zien ( of is dat omdat ze eten krijgt…;))Ik ben normaal in de ochtend n half uurtje stil ,om wakker te worden, en nu ben ik meteen vrolijk om aan mijn ochtend te beginnen met zo’n knapperd naast me lopend. Of het nu om 6u is om 8u in de ochtend.
Bijzonder om dingen anders te zien, anders te bekijken. Dat is ook iets waar mijn coachee zich over verwonderde. Dat ik om mij heen keek in t bos en wanneer ik iets zag, dat ik dan stil bleef staan om het beter te bekijken. Eerst kwam zijn ergenis, van loop eens door, het gaat niet snel genoeg en we moeten nog zoveel doen in die 2 uur van de sessie.
Al snel kwam daar ook de rust en hadden we wen bijzonder gesprek over de vele vogelhuisjes aan de bomen van het haarlemmerhout. Over hoe dat ontstaan is en hoe het er dan uit ziet dat iemand dan met een ladder een huisje gaat ophangen. En wat voor gevoel dat dat aan die persoon zou geven.
Iets kleins doen, omdat het goed voelt, zonder dat het in het zicht gebeurt, gewoon omdat je dat wilt doen. En dan geen erkenning krijgen dat je dat gedaan hebt, omdat niemand het ziet of weet.
Een andere manier van kijken naar zijn leven en naar de wereld. En het bewust worden dat haasten niet alleen een doel kan hebben, maar dat het je ook iets kan kosten. Kosten in de zin van dat je iets kan mislopen, iets niet ziet of hoort.
Afgesproken dat hij de komende week elke dag iets gaat doen, wat n ander wel kan zien, maar niet weet dat hij dat heeft gedaan.
De erkenning geeft hij aan zichzelf. Niet vanuit ‘wat heb ik dat goed gedaan’, maar vanuit de keuze om bewust te worden wat iets met je doet. Benieuwd of er volgende keer nog een vogelhuisje in het bos hangt. Dat zou zo maar eens kunnen!;)

Meer weten over wat ik doe en of ik iets voor je kan betekenen? Kijk gerust eens op mijn website wandelcoachbrigit.nl en wieweet hoor ik iets van je!

Mijn naam is Brigit van den Hondel en ik help mensen om te groeien, zich beter te voelen én meer uit het leven te halen. Ik ga graag met jou aan de wandel in de buitenlucht.
Wandelcoachbrigit@gmail.com 06-44718440

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *