Wandelen voor een goed doel, daar hou ik van! De weersvoorspellingen waren storm en regen en het zou koud worden. Beide dagen zouden beginnen met 5 kilometer over het stand. Ik vind het altijd heerlijk om in een storm op het strand te zijn, maar dan wel met de mogelijkheid om ergens binnen op te warmen bij een strandtent. Maargoed, we hadden nog wat kilometers voor de boeg. Ik vind het altijd een feestje om te zien wat voor soort mensen in dit weer deze tochten maken. Ervaren wandelaars, mensen die voor het eerst komen en dan merken dat hun schoenen niet handig zijn op het strand. Jonge mensen, maar ook mensen op leeftijd die nog superfit zijn. Zo wil ik ook later oud worden.

Dag 1 ging goed. We hadden de zuiderroute en na afloop lekker gelunched bij een knusse strandtent. Ook supergezellig om samen te lopen. Dag 2 ging wat minder soepel, de tocht had meer heuvels en trappen en het weer was slechter. Ik merkte vlak voor het einde van de tocht dat we weer naar de zee liepen in plaats van naar het eindpunt. En daar kwamen mijn gedachten weer lekker naar de oppervlakte: zie je wel, ik kan dit niet, het is te ver, wat stom dat ze die tocht langer hebben gemaakt en dat we nu naar de zee lopen in plaats van naar de finish. Een lieve wandelaar zag hoe ik aan het vechten was met mijzelf en vertelde me dat ik er bijna was en dat dit echt de route was naar de finish. Ik keek haar aan en ze zei me in mijn gezicht: “jij kan dit! ” Alsof ik op vleugels liep daarna.

Later kwam ik die mevrouw tegen in de bus naar het station en ik bedankte haar. Ze keek verbaast, bedanken was nergens voor nodig.

Weet je, je hebt altijd een keuze wat je uit je mond laat komen. Het begint bij jezelf en zo wordt het een soort olievlek van positiviteit wat alleen maar groter en groter kan worden. Deze mevrouw zei precies wat ik op dat moment nodig had. Het waren geen woorden van “zie je wel, dan had je maar niet mee moeten doen, zie je wel, je bent te dik, zie je wel….Nee, het waren woorden vanuit haar hart. Nogmaals dank mevrouw!

Met dank aan Egmondwandelmarathon en le Champion, de organisatie van dit weekend!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *